NIET POETSEN, MAAR FIETSEN

De laatste jaren heeft zich een revolutie voorgedaan op het gebied van lakbescherming, waar we eigenlijk al heel lang gebruik maakten van diverse soorten waxen, gaf dit eigenlijk nooit een makkelijk te verwerken, duurzaam resultaat.

Sinds een geruime tijd zijn de lakcoatings in opmars. Waterdunne, semi permanente coatings op basis van siliciumdioxide.

Om uw fiets (race, MTB, E-bike, trekking, …)optimaal te beschermen tegen de invloeden van buitenaf is een speciale lakcoating nodig.
Minder hechting van vuil, water en zand voor een optimale bescherming van uw kostbare bezit.

  • Extreem water- en vuilafstotende hydrofobische  eigenschappen. Vuil zal zich niet meer hechten.
  • Wassen en algemeen onderhoud wordt veel makkelijker.
  • Eenmaal correct aangebracht zal de coating voor jaren de lak en andere delen op de fiets beschermen.
  • Lak behoud veel langer de glans.
  • Matte lakken blijven veel langer een volle luxe uitstraling geven.
  • Zeer duurzame oplossing

 

Wat is een hydrofobische coating nu precies en wat is het verschil met een wax?

 

Een wax of was is een beschermlaag die je over het gepolijste oppervlak aanbrengt en geeft een mooi ‘glossy’ resultaat. Een wax ligt als het ware “op” de lak. Het zorgt ervoor dat het oppervlak glad blijft aanvoelen en het beschermt je lak.

Een was of wax heeft de eigenschap dat het na niet al te lange tijd (hooguit 2 tot 3 maanden) verslijt en oplost. Met als resultaat dat je telkens je fiets weer opnieuw van een waslaag moet voorzien. En dit zal na verloop van tijd vergeten worden en zal je fiets een steeds doffer en verouderd uiterlijk hebben.

 

 

 

De Proteam hydrofobische coating is een heel ander soort product dan wax en hecht zich dieper en vaster ín de poriën van de lak, het gaat een reactie aan met de ondergrond en vormt een harde beschermlaag die veel duurzamer is dan wax. Onze coating is de eerste en enige die specifiek voor fietsen is ontwikkeld.

Hoe wordt de hydrofobische coating aangebracht?

Wij brengen de hydrofobische coating aan met behulp van een airbrush. Het is een zeer goed te verwerken product en omdat het zo dun is als water ideaal om op deze manier aan te brengen.

Wij brengen Proteam Hydro Coating aan op alle gelakte en harde oppervlakten van de te behandelen fiets. Met uitzondering van ketting en tandwielen. Zachte oppervlakten zoals banden, zadel, handvatten/stuurlint behandelen we niet. Mocht er tijdens de applicatie een geringe hoeveelheid coating op zachte oppervlakten komen geeft dat geen problemen. Alle harde oppervlakten moeten droog en vrij van elke soort vervuiling zijn.

We raden dan ook aan om de Proteam Ontvetter te gebruiken om uw fietst te reinigen en ontvetten alvorens u hem binnen brengt voor de coating om er zeker van te zijn dat alle oppervlakten goed vetvrij zijn. Gebruik de Proteam Ontvetter in ruime mate. Spray het op de oppervlakten en wrijf het daarna droog met de microvezeldoek. Ook dit kan door ons gebeuren in ons service center, mits een meerprijs van 25€ tot 50€.

Tot slot moet de Proteam Hydro Coating minimaal 12 uur (bij kamertemperatuur 20°c.) drogen voordat de fiets in aanraking komt met water. De fiets mag niet gewassen worden binnen de eerste 72 uur!

 

 

Kostprijs

Racefiets & Hardtail MTB –> Goed gereinigd aangeleverd of nieuw: € 100,00 en een fles onderhoudsshampoo.

E-bike (Trekking bike) & Fully –> Goed gereinigd aangeleverd of nieuw: € 125,00 en een fles onderhoudsshampoo.

Eventuele meerprijs voor extra schoonmaakwerk of een pre-coating wasbeurt : € 25,00 tot € 50,00

Naast het aanbrengen van de coatings kunnen we ook alle producten aan u leveren. Voor meer informatie over de coating sets en onderhoudsproducten helpen wij u graag verder in onze winkel.