Simplon E-road

Zowel het succesvolle model Kiaro als de Gravel Inissio zullen beschikbaar zijn in een versie met de afkorting PMAX. Beide modellen hebben een minimalistische Ebike-Motion-motor met lage wrijving in de achternaaf en een accu van 250 Wh in de onderbuis. De slanke batterij neemt zo weinig ruimte in beslag dat het verschil tussen de musculaire en de E-modellen van buitenaf nauwelijks zichtbaar moet zijn.
De slimme headset voert alle kabels rechtstreeks in het frame. Op de bovenbuis beheert een eenvoudige drukknop de drie ondersteuningsniveaus van de elektrische aandrijving en geeft informatie over het resterende bereik via LED’s. Een aparte app helpt bij de configuratie en bijstelling van de afzonderlijke niveaus, zelfs navigatie is mogelijk. Het concept ondersteunt niet alleen een slanke, onopvallende lijn zonder extra triggers of omvangrijke displays, maar houdt ook het gewicht van de twee carbon wielen in het frame.

Kiaro PMax
Inissio PMax

Het marathonmodel Kiaro PMAX moet landen met een doelgewicht van ongeveer 10,9 kg, de E-Gravel Inissio PMAX met een doelgewicht van 11,9 kg.


Als u op zoek bent naar meer bereik, kunt u ook een reservebatterij met 250 Wh installeren in plaats van een of twee platte houders. Daardoor is tot 750 Wh systeemvermogen mogelijk. Om aan de gewenste eisen te voldoen, bieden beide modellen een bandenspeling tot 40 mm, optioneel kan de klant zelfs 180 mm schijven aan de voorzijde bestellen. Wat de wielen betreft, vertrouwt Simplon momenteel op apparatuurleverancier Mavic voor de e-racefietsen, aangezien de Fransen een compleet servicepakket voor de Ebike-Motion-aandrijving aanbieden. De prijzen voor beide modellen beginnen bij € 4.799.