Bosch ebike

Bij ons bent u in goede handen. We zijn één van de eerste BOSCH eBIKE EXPERT winkels in de Benelux. Zo niet de eerste.

Bosch ebike

Bosch Expert

Op vraag van Bosch zijn we een Bosch eBike Expert winkel geworden. Wat houdt dit nu precies in?

Bosch eBike-experts zijn speciaal gecertificeerde eBike-dealers!

Experts worden geselecteerd op basis van een aantal criteria:

  • Uitstekende productkennis
  • Service gerichtheid
  • Geschoold personeel/deelname aan Bosch-trainingen
  • productbeschikbaarheid

Als EXPERT zijn we ook een aanspreekpunt voor consumenten die graag meer info over de Bosch e-bike systemen willen weten.

Handleiding Bosch Battery

Bosch

Klik op de afbeelding voor de Bosch website

Handleiding Bosch Purion

Handleiding Bosch Nyon

Handleiding Bosch Kiox

Handleiding Bosch Intuvia

Handleiding Bosch charger

Handleiding Bosch SmartphoneHub 

Handleiding Bosch Active line / Active line plus / Performance line

Handleiding Bosch Cargo line / Performance line speed / Performance line CX

Elektrische fietsen worden steeds meer ingezet in het groen mobiliteitsbeleid van steden, gemeenten en bedrijven. Maar ook de individuele fietser kiest steeds vaker voor de e-bike, als ideaal vervoermiddel voor het woon-werkverkeer of gewoon ter ontspanning.

Steeds meer modellen met eBike-systeem van Bosch

Bosch is sinds 2010 actief in de markt voor e-bikes. Meer dan 50 fietsmerken bieden vandaag e-bikes aan met een aandrijfsysteem van Bosch. Het eBike-systeem van Bosch bestaat uit de aandrijfeenheid met motor, regeleenheid en sensoren, de accu en een stuurdisplay, die de bediening op het stuur mogelijk maakt en tegelijk als fietscomputer fungeert.

E-bikes met Bosch-aandrijving zijn hoogtechnologische fietsen waarbij het trappen niet wordt overgenomen maar ondersteund. Enkel wanneer door de fietser fysieke inspanning wordt geleverd, zal de elektrische aandrijving extra motorkracht leveren. Hoe groot die extra kracht is, wordt op basis van de geleverde inspanningen van de fietser automatisch berekend

Goed alternatief voor woon-werkverkeer

De helft van de Nederlanders (54%) beschouwt de elektrische fiets als een goed alternatief voor het woon-werkverkeer. Dat blijkt uit een enquête die Bosch eind 2013 liet uitvoeren bij 1.000 Nederlanders. Het rijcomfort en de mogelijkheid om vlotter langere afstanden af te leggen vormen de belangrijkste redenen voor de aanschaf van een elektrische fiets.

Ruim een kwart van de Nederlanders (29%) is van plan als volgende fiets te kiezen voor een exemplaar met een elektrische hulpmotor. Belangrijkste redenen daarvoor zijn het rijcomfort, de mogelijkheid om langere afstanden af te leggen en een slechte fysieke conditie.

Voor twee op de drie Nederlanders (54%) is de prijs een belangrijke factor bij de aankoop van een elektrische fiets. Een derde van de respondenten (35%) wil niet meer dan 1.000 euro besteden aan een dergelijke fiets. Voor 26% is een budget van 1.000 tot 2.000 euro aanvaardbaar. Andere factoren die van belang zijn bij de aanschaf van een elektrische fiets zijn de levensduur van de batterij, het rijcomfort en het rijbereik.

Tuning

Tuning houdt in dat u de fiets sneller laat lopen en dat is wettelijk niet toegestaan.

Wat zijn hier de gevolgen van?

  • Indien u een ongeval op de openbare weg veroorzaakt of zelf slachtoffer van bent dan kan dit grote gevolgen hebben voor u maar ook voor de andere personen. In het slechtste geval wordt u persoonlijk aansprakelijk gesteld met alle gevolgen van dien.
  • De garantie van 2 jaar vervalt want Bosch kan dit via het logboek dat opgeslagen wordt in de motor te weten komen.
  • 250Watt voor een 25km/h motor en 350 Watt voor een 45km/h
  • Politie controles van de fietsen kunnen, wat kan leiden tot het in beslag nemen van de fiets.

Het is dan ook aangeraden dat u dit niet doet maar kiest voor een eBike die wettelijk goedgekeurd is voor deze snelheden.

Heeft u meer vragen aarzel dan niet om ons te contacteren.