De elektrische bakfiets zie je deze tijden meer en meer in het straatbeeld verschijnen. Enkele jaren geleden was het iets wat je vooral in de steden tegen kwam, maar daar komt meer en meer verandering in.  

Voor ons is de elektrische bakfiets geen nieuw gegeven, sinds onze opening 5 jaar geleden zijn wij verdeler van elektrische bakfietsen.  In eerste instantie was dit een leuk extraatje in onze winkel en hadden we gedacht om er een 4 à 5 per jaar te verkopen. Al snel bleek dat hier veel meer vraag naar was dan we gedacht hadden. Momenteel rijden er in heel België al meer dan 300 bakfietsen rond die door ons geleverd werden en nog steeds onderhouden worden. Doorheen de jaren hebben wij ons gamma daarom dan ook verder uitgebreid. Momenteel werken wij met 3 verschillende merken: Babboe, Urban Arrow en Butchers & Bicycles. Zo hebben we voor ieders budget wel een geschikte bakfiets. 

Voor ons gaat het daarbij niet enkel om de verkoop ervan. Wij leveren de fiets aan huis, komen tot bij u voor het onderhoud en eventuele herstellingen.

Maar waarvoor gebruikt men nu een bakfiets?

In eerste instantie werd een bakfiets voornamelijk gebruikt om goederen te vervoeren, maar nu zie je ze voornamelijk met ouders met kinderen. 1, 2, 3 en in sommige modellen gevallen zelfs met 4 kinderen in de bak. Zonder elektrische ondersteuning valt het niet mee om een brug op te rijden of lange afstanden te doen, maar met wat hulp van een e-bike motor gaat dit als een fluitje van een cent. 

Daarnaast heb je nog ruimte om boodschappen, boekentasjes en dergelijke veilig en wel mee te nemen onderweg. Het wordt op die manier vaak een interessant gegeven in plaats van een tweede auto. Het is milieuvriendelijker, goedkoper dan een tweede auto en daarnaast zorgt het meteen voor wat extra lichaamsbeweging. 

Je dient er wel rekening mee te houden dat een bakfiets meer ruimte in beslag neemt dan een gewone fiets. Aangezien ze ook best kostbaar zijn wil je ze natuurlijk ook s ’nachts niet laten buiten staan. 

Het is dus ook belangrijk dat je bij de aankoop daarvan verschillende zaken in overweging neemt. Wij willen u hier graag bij helpen. 

Door dat wij drie verschillende merken in ons aanbod hebben, hebben wij de mogelijkheid om u een elektrische bakfiets op maat aan te bieden. Naargelang uw budget, uw wensen en het belangrijkste naargelang uw noden en behoeften. 

Op onze website vindt u al wat meer informatie over de verschillende merken. Heeft u graag extra informatie kan u steeds contact opnemen of kom een kijkje nemen in onze winkel. Daar staan verschillende merken/modellen klaar voor een testrit.